زمینه و هدف: تعارض کار و خانواده، پیامدهای منفی زیادی همچون غیبت از کار، افزایش جابهجایی شغلی و کاهش عملکرد را در پی دارد. ایـن مطالعـه با هدف بررسی و مقایسه میزان تعارض کار -خانواده درکشده در بین کارکنان بخشهای بالینی و غیربالینی در بیمارستان شهید صدوقی یزد صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 210 نفر از کارکنان شاغل در بیمارستان آموزشی شهید صدوقی یزد در سال 1395 انجام شد. بهمنظور جمعآوری دادهها، از پرسشنامه استاندارد تعارض کار - خانواده Carlson و همکاران استفاده گردید. دادهها به کمک آزمونهای آماری تیتست، ضریب همبستگی اسپیرمن و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین نمره تعارض درکشده در جامعه مورد بررسی به تفکیک ابعاد زمان، فشار و رفتار به ترتیب برابر با 23/4±11/18، 09/5±91/7 و 71/4±16/18 به دست آمد که در بین کارکنان بالینی و غیربالینی، تفاوت معنیداری نشان داد (001/0p<). همچنین بین سطح تعارض کار - خانواده با سن و سابقه کار افراد، همبستگی معنیدار معکوسی وجود داشت (237/0r=- و 222/0r=-).
نتیجهگیری: با توجه به اینکه کارکنان با جنسیت زن بیش از مردان در معرض تعارض کار - خانواده میباشند، لذا باید تمهیداتی اندیشیده شود تا با تمرکز بیشتر بر این گروهها و ایجاد محیط حمایتی مناسب، پرهیز از قوانین خشک و غیرقابل انعطاف در محیط کار، سطح تعارض کاهش یابد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |