دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1387 1387 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 35-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

J Nowroozi, Rahbar Roshandel, Gheytanchihandel. Study of β-Galactosidase Enzyme Activity Produced by Lactobacilli in Milk and Cheese. Qom Univ Med Sci J 2008; 2 (1) :27-35
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-20-fa.html
جمیله نوروزی ، ناهید رهبر روشندل ، المیرا قیطانچ . فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز جدا شده از لاکتوباسیل های موجود در شیر و پنیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1387; 2 (1) :27-35

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-20-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، J_Nowroozi @hotmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (7111 مشاهده)

زمینه و هدف عدم تحمل لاکتوز، اختلالی است که بعد از هضم شیر در برخی از افراد رخ م ی دهد و ناشی از مقادیر ناکافی آنزیم بتاگالاکتوزیداز جهت هضم لاکتوز در روده انسان می باشد. این تحقیق به منظور مشاهدۀ وجود آنزیم ب تاگالاکتوزیداز تولید شده توسط لاکتوباسیل های جدا شده از شیر و پنیر بوده است. روش بررسی در این مطالعه توصیفی، نمونه های پنیر و شیر با مار ک های متفاوت از مغاز ه های مختلف خریداری گردید . و با رنگ آمیزی گرم و روش های استاندارد بیوشیمیایی شناسایی MRS لاکتوباسیل ها با کشت نمونه ها در محیط بررسی شد . باند پروتئینی آنزیم بتاگالاکتوزیداز با روش ONPG و X-gal شدند. توانایی تولید بتاگالاکتوزیداز با روش نیز مورد مشاهده قرار گرفت. SDS-PAGE یافته ها ،X-gal از تعداد 50 نمونه، 41 لاکتوباسیل ( 14 جنس) از شیر و پنیر جدا شد. تمام باکتری ها در محیط های دارای کلنی های سبز (اما در زما نهای متفاوت) تولید کردند که نشان دهندۀ حضور آنزیم بتاگالاکتوزیداز در این باکتر یها فعالیت بتاگالاکتوزیدازی را نشان دادند که بیشترین مقدار ،ONPG بود. تمام لاکتوباسیل های جدا شده در آزمایش آنزیم در یک سویه از لاکتوباسیلوس دلبروکی (با 1966 واحد میلر بر 1 میلی لیتر) اندازه گیری شد. در برخی از این SDS-PAGE باکتری ها ( 37 % )، باند پروتئینی 116 کیلو دالتونی قوی در ارتباط با آنزیم بتاگالاکتوزیداز در آزمایش مشاهده گردید. نتیجه گیری با افزودن لاکتوباسیل های دارای آنزیم بتاگالاکتوزیداز به عنوان پروبیوتیک به شیر و پنیر و سایر فرآورد ههای لبنی که روشی ساده، ONPG و X-gal می توان در هضم لاکتوز به افراد فاقد تحمل لاکتوز کمک نمود. در ضمن از روش استفاده کرد. SDS-PAGE سریع و ارزان می باشد می توان به جای

متن کامل [PDF 412 kb]   (4365 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb