دوره 13، شماره 8 - ( آبان 1398 )                   جلد 13 شماره 8 صفحات 61-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghagari Z, Ahmad M, Borhani F. Prevalence of Academic Burnout and Its Related Factors among Nursing Student in Tehran Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015, (Iran). Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (8) :50-61
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2310-fa.html
آقاجری زهره، احمدی مهرناز، برهانی فریبا. شیوع فرسودگی تحصیلی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (8) :50-61

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2310-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
3- گروه پرستاری داخلی - جراحی، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، faribaborhani@msn.com
چکیده:   (5791 مشاهده)
زمینه و هدف: فرسودگی تحصیلی تحت عنوان احساس بی‌کفایتی و خستگی ذهنی که دانشجویان در مقابل استرس مزمن ناشی از فقدان منابع لازم جهت حمایت از خود نشان می‌دهند، تعریف می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی، 223 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به روش سهمیه‌ای و نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه جمعیت‌شناختی، تحصیلی و سیاهه فرسودگی تحصیلی برسو بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی مستقل، واریانس یک‌طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به شیوه گام‌به‌گام آنالیز شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه، اکثریت دانشجویان (3/71%)، فرسودگی تحصیلی متوسطی را گزارش کردند. تأهل، سن، معدل، علاقه به رشته، اشتغال و ترم تحصیلی از عوامل مرتبط با فرسودگی تحصیلی دانشجویان بود. با وارد شدن متغیرهای اصلی و زمینه‌ای به مدل رگرسیون خطی به روش گام‌به‌گام، علاقه دانشجو به رشته تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه و نمره معدل، تبیین‌کننده فرسودگی تحصیلی شناخته شدند که این متغیرها توانستند 13% از تغییرات فرسودگی تحصیلی را پیش‌بینی کنند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نقش بارز علاقه به رشته تحصیلی در بروز فرسودگی تحصیلی دانشجویان پرستاری، شناسایی افراد علاقمند در هنگام جذب دانشجو و ارائه راهکارهایی که بتواند در معرفی و ارتقای جایگاه واقعی رشته پرستاری از نظر حرفه‌ای، معنوی و مادی مؤثر واقع شود در افزایش اقبال عمومی به این رشته بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
متن کامل [PDF 1024 kb]   (1134 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری-جراحی-ویژه-کودکان
دریافت: 1397/8/26 | پذیرش: 1398/6/25 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb