زمینه و هدف: تأثیر عسل یا سرکه در اختلالات متابولیکی بهطور جداگانه بررسی شده است. مخلوط این دو ماده بهصورت سرکه انگبین در ترکیب با آب، از شربتهای سنتی ایرانیان محسوب میشود. با توجه به خواص درمانی سرکه انگبین، تاکنون مطالعهای در این زمینه صورت نگرفته است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر فشار خون و شاخصهای آنتروپومتریک در افراد سالم انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی بهصورت کنترلشده تصادفی و موازی، به مدت 4 هفته انجام شد. تعداد 72 نفر از داوطلبان غیرچاق سالم، انتخاب و بهطور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 36 نفر) قرار گرفتند. از همه افراد خواسته شد رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ کنند. گروه مداخله روزانه یک لیوان شربت سرکه انگبین را بهعنوان میانوعده (عصرانه) دریافت میکرد (250 میلیلیتر شربت حاوی 7/21 گرم سرکه انگبین). ارزیابی فشار خون و شاخصهای آنترومتریک، قبل و بعد از مداخله انجام شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تی زوجی، مستقل و کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافتهها: در این مطالعه، شربت سرکه انگبین هیچ تأثیر معنیداری بر شاخصهای تنسنجی و فشار خون نداشت. نتیجهگیری: نتایج نشان داد شربت سرکه انگبین در دوز دریافتی، اثر معنیداری بر شاخصهای تنسنجی و فشار خون ندارد. لذا انجام تحقیقات بیشتری برای تأیید و یا رد ادعای بیاثر بودن این شربت بر شاخصهای تنسنجی و فشار خون ضروری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |