Vakilinia S R, Alizadeh Vaghasloo M, Asghari M. Abzan, a Simple and Effective Method for Prevention and Treatment of Diseases from the Perspective of Iranian Traditional Medicine. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (5) :53-60
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-2364-fa.html
1- گروه طب سنتی ایرانی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی قم
2- گروه طب سنتی ایرانی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (8791 مشاهده)
زمینه و هدف: آبدرمانی، سابقه چند هزارساله دارد. آبزن، وسیلهای ساده برای پیشگیری و درمان بیماریها است و استفاده از آب گرم در درمان بیماریها، قدمت زیادی دارد. با توجه به نبود مقالهای تخصصی در مورد آبزن درمانی، در این مطالعه به تبیین این روش با کنکاش در متون طب ایرانی و تحقیقات علمی جدید پرداخته شد.
روش بررسی: جستجو در نرمافزار کتابخانه جامع طب سنتی مرکز تحقیقات نور، در پایگاههای
Google Scholar، PubMed، SID و سایر مجلات فارسی پیرامون کلمه آبزن، کلمات مشابه و هممعنی آن انجام شد. در نهایت، دستهبندی اطلاعات و ویرایش نهایی صورت گرفت.
یافتهها: آبزن، به ظرفی بهاندازه قامت انسان که پر از آب گرم باشد، میگویند. ولی در طب ایرانی به قرار دادن بدن یا اجزایی از بدن درون محفظهای در معرض هوا یا مایعات با دماهای مختلف جهت مقاصد درمانی اطلاق میگردد. نقش اصلی آبزن تر، رطوبترسانی بوده که بیشترین کاربرد آن در پیشگیری و درمان بیماریها همراه با غلبه خشکی مزاج است. آبزن گرم (تر یا خشک) با نقش مؤثر خود در برانگیختن حرارت غریزی و تقویت بدن میتواند به تنهایی جزء راهکارهای مناسب علاج محسوب شود. درجه گرمی و مدت توقف در آبزن از نکات اصلی مؤثر در نتیجه درمان است.
نتیجهگیری:رطوبترسانی، تسکین و تقویت، جزء عملکردهای اصلی آبزن هستند. علاوه براین، از آبزن بهعنوان وسیلهای برای ترکیب داروهای گیاهی در درمان بیماریها نیز استفاده میشود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
طب سنتی دریافت: 1397/10/13 | پذیرش: 1398/2/31 | انتشار: 1398/4/24