دوره 9، شماره 12 - ( اسفند 1394 1394 )                   جلد 9 شماره 12 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moini F, Mohammadi Sichani M, Shahanipoor K. The Antibacterial Effect of Methanol and Aqueous Extracts of Vaccinium arctostaphylos Fruit on Enteropathogenic Escherichia coli In Vitro. Qom Univ Med Sci J 2016; 9 (12) :16-24
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-273-fa.html
معینی فاطمه، محمدی سیچانی مریم، شاهانی‌پور کهین. تأثیر ضدباکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر اشرشیاکلی بیماری‌زای گوارشی در شرایط آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (12) :16-24

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-273-fa.html


1- ‌واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی
2- ‌واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، mohamadi_m@iaufala.ac.ir
چکیده:   (6146 مشاهده)

زمینه و هدف: سویه‌های انتروپاتوژنیک اشرشیاکلی عامل طیف وسیعی از عفونت‌های گوارشی، به‌ویژه در کشورهای درحال توسعه می‌باشند. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضدباکتریایی عصاره‌های متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی اشرشیاکلی بیماری‌زای گوارشی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، عصاره متانولی و آبی از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه گردید. اثر ضدمیکروبی این عصاره‌ها روی دو سویه استاندارد اشرشیاکلی (25922ATCC: و 8739 ATCC:) و 12 سویه بالینی از اشرشیاکلی انتروپاتوژنیک با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش میکرودایلوشن تعیین گردید. از آزمون آنالیز واریانس و تی مستقل برای مقایسه میانگین‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: تمام سویه‌های مورد مطالعه اشرشیاکلی نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر‌ هاله عدم رشد ناشی از عصاره‌ها در محدوده 8/18-1/6 میلی‌متر به دست آمد. آزمون آماری نشان داد ارتباط معنی‌داری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر‌ هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). همچنین مقادیر MIC، بین     200-50 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و مقادیر MBC، بین 400-100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، عصاره متانولی و آبی تهیه‌شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد اشرشیاکلی بیماری‌زای گوارشی، اثر مهارکنندگی دارد.

متن کامل [PDF 435 kb]   (2169 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1394/11/29 | پذیرش: 1394/11/29 | انتشار: 1394/11/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb