زمینه و هدف: سویههای انتروپاتوژنیک اشرشیاکلی عامل طیف وسیعی از عفونتهای گوارشی، بهویژه در کشورهای درحال توسعه میباشند. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضدباکتریایی عصارههای متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی اشرشیاکلی بیماریزای گوارشی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، عصاره متانولی و آبی از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه گردید. اثر ضدمیکروبی این عصارهها روی دو سویه استاندارد اشرشیاکلی (25922ATCC: و 8739 ATCC:) و 12 سویه بالینی از اشرشیاکلی انتروپاتوژنیک با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش میکرودایلوشن تعیین گردید. از آزمون آنالیز واریانس و تی مستقل برای مقایسه میانگینها استفاده شد.
یافتهها: تمام سویههای مورد مطالعه اشرشیاکلی نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصارهها در محدوده 8/18-1/6 میلیمتر به دست آمد. آزمون آماری نشان داد ارتباط معنیداری بین افزایش غلظت عصارهها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). همچنین مقادیر MIC، بین 200-50 میلیگرم بر میلیلیتر و مقادیر MBC، بین 400-100 میلیگرم بر میلیلیتر تعیین گردید.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، عصاره متانولی و آبی تهیهشده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد اشرشیاکلی بیماریزای گوارشی، اثر مهارکنندگی دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |