مقالات منتخب برای انتشار در شمارههای آتی
برگشت به فهرست مقالات |
برگشت به فهرست نسخه ها
1- دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، sarallahshojaei@gmail.com
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده: (335 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: استفاده کنندگان از موتورسیکلت عمدتا افراد جوان هستند، با بروز تصادف علاوه بر درد و رنج، هزینههای زیاد پزشکی و اقتصادی نیز خانوادههای این افراد را دچار مشکلات زیادی میکند. لذا مطالعهی حاضر با هدف تعیین عوامل فردی مرتبط با تصادفات موتور سیکلت در مراجعین به بخش اورژانس بیمارستانهای تروما در شهر قم در سال 1399 انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 228 نفرمصدومین تصادفات موتورسیکلت که به صورت بستری یا سرپایی در بیمارستان شهید بهشتی و فرقانی شهر قم تحت درمان بودند، انجام شد. معیارهای ورود به پژوهش شامل گروه سنی 65-14سال، دارای مصدومیت ناشی از موتورسواری، رضایت آگاهانه برای شرکت در مطالعه بود. ابزارهای به کار رفته در این پژوهش شامل، پرسشنامهی اطلاعات دموگرافیک مصدومان، پرسشنامه رفتار رانندگی موتورسواران و سیستم مقیاس شدت آسیب بود. جهت تجزیه وتحلیل داه ها از نرم افزار آماری SPSS نسخهی 22 با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک در سطح معنیداری 05/0 انجام شد.
یافتهها: میانگین سنی این افراد86/8±51/29 و میانگین نمره پرسشنامه رفتار رانندگی موتور 21±30/54 بود.طبق نتایج رگرسون لجستیک، چهار متغیر خلق و خو، استفاده از کلاه ایمنی، گواهینامه موتور و تعداد سرنشین قادر به پیش بینی تغییرات متغیر وابسته به میزان جراحت موتورسواران میباشند.
نتیجهگیری: مهمترین دلایل بروز رفتارهای نا ایمن این است لذا با توجه به این مسایل میتوان با آموزش شیوه رانندگی ایمن و صحیح، کنترل و مدیریت رفتار ترافیکی و ایجاد کمپینهای آموزش میزان خطرات ترافیکی و صدمات ناشی از آنرا کاهش داد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1400/7/18 | پذیرش: 1402/10/6