دوره 16، شماره 2 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 155-144 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zanjani F, Mohamad Khan Kermanshahi S, Gholami Fesharaki M, Hasankhani H A, Hasankhani H A, Dibaji Forooshani Z S. The Effect of Health Promotion Support Program on Nutrition Status and Physical Activity in Patients With Type 2 Diabetes. Qom Univ Med Sci J 2022; 16 (2) :144-155
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3378-fa.html
زنجانی فاطمه، محمدخان کرمانشاهی سیما، غلامی فشارکی محمد، سخندان حسینعلی، حسن‌خانی حسنعلی، دیباجی فروشانی زهرا. بررسی تاثیر برنامه حمایتی ارتقای سلامت بر وضعیت تغذیه و فعالیت فیزیکی بیماران دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1401; 16 (2) :144-155

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3378-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، kerman_s@modares.ac.ir
3- گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
4- گروه مدیریت، بیمارستان بانک ملی، تهران، ایران.
5- گروه تغذیه، بیمارستان بانک ملی، تهران، ایران
چکیده:   (1605 مشاهده)
زمینه و هدف: دیابت از بیماری‌هایی است که سهم عمده‌ای از درمان آن برعهده بیمار می‌باشد. در مسیر درمان، حمایت‌های کل‌نگر و همه‌جانبه تیم درمان، خانواده و همتایان در زمینه‌های مختلف به‌ویژه مدیریت تغذیه و فعالیت فیزیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. باتوجه‌به اهمیت سبک زندگی سالم، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر برنامه حمایتی ارتقای سلامت بر وضعیت تغذیه و فعالیت فیزیکی بیماران دیابت نوع 2 انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی است که در سال 1399بر 2 گروه آزمایش و کنترل با تعداد ۳۰ نفر به روش نمونه‌گیری دردسترس، از بین کلیه مراجعه‌کننده به درمانگاه غدد بیمارستان بانک ملی، انجام شد. برنامه حمایتی ارتقای سلامت در 3 مرحله بررسی و شناخت، حمایت و ارزشیابی اجرا شد. داده‌ها بااستفاده‌از پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی و فرم‌های یادآمد تغذیه و فعالیت فیزیکی قبل و 3 ماه پس از مداخله در 2 گروه، جمع‌آوری و ازطریق آزمون آماری کای‌دو، من ویتنی، ویلکاکسون تجزیه‌و‌تحلیل شد.
یافته‌ها: تحلیل‌ها نشان می‌دهد میانگین نمره میزان استفاده از لبنیات، سبزیجات، میوه، گوشت و مرغ و حبوبات، نان، غله، نشاسته در گروه آزمایش دارای تغییر معنا‌داری بوده است، اما این تغییرات در گروه کنترل معنا‌دار نبود. همچنین نتایج نشان داد نمره فعالیت بدنی در گروه آزمایش دارای تغییر معنا‌داری بود، اما این تغییر در گروه کنترل معنا‌داری نبود (P<0/001).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش، اجرای برنامه حمایتی ارتقای سلامت بر فعالیت فیزیکی و وضعیت تغذیه بیماران دیابت نوع 2مؤثر بوده است. بنابراین پیشنهاد می‌شود به‌عنوان یک روش مؤثر جهت ارتقای سبک زندگی بیماران دیابتی به‌کار گرفته شود.
متن کامل [PDF 5076 kb]   (449 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (726 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری-روانپرستاری
دریافت: 1400/11/2 | پذیرش: 1401/1/27 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb