دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1388 1388 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 12-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahi M, Mahboob S, Haidari F, Rashidi B, Rashidi M. Effect of Isolated Soy Protein on Prevention of Rheumatoid Arthritis in Collagen- Induced Rats. Qom Univ Med Sci J 2009; 3 (1) :5-12
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-34-fa.html
شاهی مجید محمد، محبوب سلطانعلی، حیدری فاطمه، رشیدی بهمن، رشیدی محمد رضا. اثر پروتئین ایزوله سویا بر پیشگیری از آرتریت روماتوئید در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (1) :5-12

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-34-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، rashidi@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (5846 مشاهده)

زمینه و هدف آرتریت روماتوئید یک بیماری اتوایمیون التهابی مزمن و سیستمیک می‌باشد که بیش از 1% جوامع بشری را تحت‌تأثیر قرار داده و یکی از متداول‌ترین بیماری‌های التهابی است. این پژوهش با هدف تعیین اثرات پیشگیری‌کننده پروتئین سویا بر بروز آرتریت روماتوئید در مدل حیوانی طراحی گردید. روش بررسی در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی ماده از گونه SD به طور تصادفی به چهار گروه کنترل سالم، کنترل بیمار (آرتریت روماتوئیدی)، آرتریت روماتوئیدی دریافت‌کننده پروتئین ایزوله سویا (7 گرم بر کیلوگرم) و آرتریت روماتوئیدی دریافت‌کننده دگزامتازون (1 میلی‌گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. آرتریت روماتوئید با تزریق زیر پوستی کلاژن گاوی نوع II امولسیفیه شده درIncomplete Frund’s Adjuvant در روز اول و هفتم مطالعه در حیوانات ایجادگردید. مواد مورد آزمایش به مدت 30 روز به حیوانات گاواژ شد. شدت علایم بالینی آرتریت روماتوئید به طور روزانه در ناحیه پنجه پا و به صورت دو سوکور بر طبق یک روش امتیازدهی استاندارد انجام گردید. برای مقایسه میانگین‌ها در دو گروه از آزمون Independent Sample T-Test و One Way Anova استفاده شد. یافته‌ها علایم آرتریت روماتوئید در گروه پروتئین ایزوله سویا از روز 1±14، در گروه دگزامتازون از روز 57/0±6/15 و در گروه آرتریت روماتوئیدی از روز 26/1±11 شروع شد (05/0>P). شدت علایم بالینی آرتریت روماتوئید در روز سی‌ام در گروه پروتئین ایزوله سویا 04/2±83/3، در گروه دگزامتازون 78/1±2 و در گروه آرتریت روماتوئید 76/1±5/6 بود (05/0>P). در پایان درصد وقوع آرتریت روماتوئید در گروه پروتئین ایزوله سویا 33/83% و در گروه آرتریت روماتوئید 100% مشاهده گردید. نتیجه‌گیری پروتئین ایزوله سویا قادر به کاهش شدت آرتریت روماتوئید است. لذا مصرف پروتئین سویا می‌تواند به عنوان عاملی در پیشگیری و حتی کاهش علایم آرتریت روماتوئید مطرح گردد.

متن کامل [PDF 225 kb]   (1206 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb