مقالات منتخب برای انتشار در شمارههای آتی
برگشت به فهرست مقالات |
برگشت به فهرست نسخه ها
Ethics code: IR.MUQ.REC.1397.070
1- علوم پزشکی قم
2- علوم پزشکی زاهدان
3- علوم پزشکی قم ، bahman.aghai@gmail.com
چکیده: (377 مشاهده)
زمینه و هدف: راهبرد اصلی در ارائه خدمات مراقبتی موثر، بر همکاری و کار گروهی تاکید میکند. جهت رسیدن به اهداف مراقبتی در بخش اورژانس، پرستاران بعنوان اصلیترین عضو مراقبتی در این بخش باید توانایی انجام کار تیمی را داشته باشند. از اینرو در اختیار داشتن ابزارهای دقیق و اختصاصی جهت بررسی میزان صلاحیت کار تیمی امری ضروری است. با توجه به نبود ابزاری بومی سازی شده در این حوزه، این مطالعه با هدف روانسنجی ابزار صلاحیت کار تیمی در پرستاران بخش اورژانسبخش های اورژانس انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه روانشناختی، تعداد 220 پرستار در بیمارستانهای آموزشی- درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. با هماهنگی طراح ابزار صلاحیت کار تیمی، ترجمه ابزار به روش ترجمه-بازترجمه انجام گرفت. نسخه نهایی ابزار با انجام روایی صوری، محتوی و سازه و پایایی به روش بررسی ثبات و همسانی درونی توسط پرستاران بخش های اورژانس شهر قم مورد روانسنجی قرار گرفت.
یافته ها: روایی صوری و محتوا کیفی با نظرات پرستاران و پانل متخصصین بر روی همه گویهها تایید شد. همه گویهها در روایی صوری نمره بالاتر از 5/1و نمره همه گویه ها در شاخص روایی محتوا بالاتر از 79/. و در نسبت روایی محتوا بالاتر از نمره 69/0 بر اساس جدول لاوشه بود. در بررسی همسانی درونی ضریب آلفای کرونباخ ابزار 855/0 (P=0/001) و ثبات پرسشنامه با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشهای 853/0 بدست آمد.
نتیجه گیری: پرسشنامه فارسی صلاحیت کار تیمی در بخش اورژانس از اعتبار و پایایی قابل قبولی جهت استفاده در بین پرستاران بخش های اورژانس در مراقبت از بیمار ترومایی برخوردار است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری-جراحی-ویژه-کودکان دریافت: 1402/5/16 | پذیرش: 1402/9/4