جلد 18 -                   جلد 18 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 21799


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhaei S. Predicting the anxiety caused by the spread of monkeypox based on the attitude towards fertility and having children and the attitude towards death in pregnant women.. Qom Univ Med Sci J 2024; 18
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3887-fa.html
نخعی سمیه. پیش بینی اضطراب ناشی از شیوع آبله میمونی بر اساس نگرش به باروری و فرزند آوری و نگرش نسبت به مرگ در زنان باردار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1403; 18 ()

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3887-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل ، nakhaeisamin@gmail.com
چکیده:   (384 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف اخیرا آبله میمونی وحشت گسترده‌ای را در مورد چشم انداز شیوع جهانی آبله میمونی برانگیخته است. گسترش جهانی آبله میمونی در ماه مه 2022 نگرانی گسترده عمومی را برانگیخته است. این ویروس رسماً به عنوان یک عفونت انسانی جداگانه از طریق بیماری مشترک انسان و دام و پس از آن سایر انسان‌ها شناخته شد. پژوهش حاضر پیش بینی اضطراب ناشی از شیوع آبله میمونی بر اساس نگرش به باروری و فرزندآوری و نگرش نسبت به مرگ در زنان باردار بود.
روش: طرح پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان بارداری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر زابل در بازه زمانی شهریور تا آذر است که حجم آنها 5321 نفر بود که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و خطای 5 درصد 368 نفر برآورد شد. برای جمع آوری داده‌ها از مقیاس نگرش به مرگ، مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری، مقیاس اضطراب آبله میمونی محقق ساخته استفاده شد و در نهایت داده‌های به دست آمده با استفاده از رگرسیون، برآورد ضریب چندگانه و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌هاmouseout="msoCommentHide('_com_5')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_5','_com_5')">[: نتایج ضریب همبستگی چندگانه برابر با 746/0 بود، همچنین مقدار بتای مربوط به تحلیل رگرسیون متغیر پذیریش یا گریز، پذیرش خنثی، پذیرش فعالانه و فرزندآوری به عنوان مانع به ترتیب 283/0، 280/0، 312/0، 198/0، اضطراب ناشی از آبله میمونی را پیش‌بینی می‌کنند.  
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که نگرش نسبت به مرگ و فرزندآوری می تواند پیش‌بینی کننده اضطراب ادراک شده ناشی از بیماری آبله میمونی باشد. بنابراین می توان مداخله شناختی در جهت بهبود این متغیرها انجام داد.
کلیدواژه‌ها: اضطراب، شیوع آبله میمونی، نگرش به باروری، فرزندآوری، نگرش نسبت به مرگ، زنان باردار

mouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
متن کامل [PDF 4024 kb]   (84 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1402/10/7 | پذیرش: 1403/2/30 | انتشار: 1403/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb