زمینه و هدف: موسیر بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از جمعیتهای بشری را تشکیل میدهد، و همچنین در زمینههای مختلف درمانی دارای اثرات دارویی میباشد. در زمینهی خواص ضد میکروبی موسیر نیز مطالعاتی صورت گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی موسیر در برابر گونههای مختلف قارچی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اثرات ضد قارچی عصارههای الکلی و آبی موسیر ایرانی (Allium Hirtifolium) پس از استخراج با روش سوکسله، در شرایط In Vitro بر روی 5 گونه قارچ ساپروفیت (آسپرژیلوس فومیگاتوس، آ. فلاووس، آ. نایجر، پنیسیلیوم کریزوژنوم، آلترناریا) و 2 گونه درماتوفیت (ترایکوفیتون منتاگروفیتیس، میکروسپوروم کنیس) مورد آزمایش قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد MIC (Minimum Inhibitory Concentration) به وسیله روش ماکرودایلوشن تعیین شد، و در نهایت اثرات عصارههای موسیر با اثرات مایکونازول مقایسه گردید. یافتهها: (Allium Hirtifolium)اثرات ضد قارچی بر علیه تمام گونههای قارچی مورد آزمایش با MICهای بین 8/0-058/0 میلیگرم بر میلیلیتر برای عصاره الکلی و 84/3-26/0 میلیگرم بر میلیلیتر برای عصاره آبی را نشان داد. حداقل غلظت کشندگی (MFC) عصارههای الکلی و آبی به ترتیب در محدوده 8/12-1/0 و 26/68-6/0 میلیگرم بر میلیلیتر برای قارچهای مورد آزمایش به دست آمد. نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان میدهد که عصاره تام موسیر دارای اثرات ضد قارچی میباشد. بنابراین میتوان امیدوار بود که در آینده با جایگزینی این عصاره به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی بودهاند، بتوان عفونتهای قارچی را درمان نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |