زمینه و هدف: با توجه به افزایش روزافزون سویههای مقاوم به دارو در میان انواع میکروارگانیسمها، یافتن ترکیبات ضدمیکروبی و ضدقارچی از مواد طبیعی که قطعاً اثرات جانبی کمتری دارد، از دیرباز مورد توجه محققین بوده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و ضدقارچی عصاره اتانولی جلبک قرمز(Gracilaria arcuata)ازسواحل چابهار انجام شد.
روش بررسی:پس از نمونهبرداری عصاره اتانولی جلبک قرمز گراسیلاریا آرکوآتا،خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچیآن بر روی 5 سویه باکتریProteus vulgari، Vibrio cholera،Escherchiacoli،Staphylococcus aureus،monocytogeneListeriaویک گونه قارچAspergillusflavusمورد بررسیقرار گرفت و نتایج آن با آنتیبیوتیکهای استاندارد مقایسه گردید. جهت مقایسه بین گروهها از روش آزمون تی مستقل،آنالیز واریانس یکطرفه وبرای بررسی اختلاف بین میانگینها ازآزمون دانکن استفاده شد.
یافتهها:باکتری V. choleraبیشترین حساسیت را با قطر هاله عدم رشد 35/0±25/11نسبت به جلبک قرمز دریایی از خود نشان داد، بهطوریکه نسبت به آنتیبیوتیک تجاری نئومایسین، اختلافآماری معنیداری داشت (05/0p<). باکتری E. coliنیز بیشترین مقاومت را نسبت به عصاره اتانولی جلبک این آزمون از خود نشان داد.
نتیجهگیری:طبق نتایج این مطالعه، جلبک قرمز(Gracilaria arcuata)از سواحل چابهار دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچیبالایی است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |