زمینه و هدف: تعدادی از زنان مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی، به موارد مزمن و عودکننده بیماری که بر کیفیت زندگی آنها تأثیر زیادی دارد دچار میشوند. از طرفی، افزایش استفاده از داروهای ضدقارچی، بهویژه داروهای آزولی در درمان کاندیدیازیس مزمن، عامل مهمی در بروز مقاومت دارویی در بین ایزولههای کاندیدایی جداشده از بیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات ضدکاندیدایی فلوکونازول کونژوگه با نانوذرات طلا جهت دستیابی به داروی مناسب برای درمان بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدایی، بهویژه موارد مزمن بیماری انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از جمعآوری 300 نمونه سوآب واژینال، کشت و جداسازی کلنیهای اولیه و تعیین گونه کاندیدایی؛ با روش دیسک دیفیوژن، ایزولههای مقاوم کاندیدا آلبیکنس جدا شدند. در نهایت، اثرات ضدقارچی کونژوگه فلوکونازول با نانوذرات طلا در مقایسه با داروی فلوکونازول با استفاده از روش میکرودایلوشن مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه تنها یک سویه مقاوم به داروی فلوکونازول (MIC برابر با 64 میکروگرم برمیلیلیتر) از بیماران جدا شد. نتایج تست حساسیت دارویی نشان داد این سویه نسبت به کونژوگه فلوکونازول با نانوذرات طلا حساس بوده است (MIC برابر با 2 میکروگرم برمیلیلیتر).
نتیجهگیری: اثرات ضدکاندیدایی بسیار مطلوب کونژوگه طلا با فلوکونازول بر روی سویه مقاوم به فلوکونازول، این امیدواری را ایجاد کرد که بتوان در آینده به ترکیب مناسب با اثرات ضدکاندیدایی فوقالعاده دست یافت.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |