دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1390 1390 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 17-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahati M, Fateh F, Kiani J. Evaluation of Antifungal Effects of Peganum Harmala. Qom Univ Med Sci J 2011; 5 (3) :14-17
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-665-fa.html
فلاحتی مهربان، فاتح روح‌اله، کیانی جلال. اثرات ضد قارچی اسپند. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1390; 5 (3) :14-17

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-665-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rfateh59@yahoo.com
چکیده:   (5276 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه Peganum Harmala. L (Zygophylaceae) در اهداف مختلف پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از این مطالعه نیز تعیین فعالیت ضد قارچی عصاره دانه‌های اسپند(Peganum Harmala)  بر ضد گونه‌های قارچی می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه، فعالیت ضد قارچی عصاره آلکالوئیدهای Peganum Harmala بر ضد قارچ‌‌های آسپرژیلوس نیجر، میکروسپوروم جیپسئوم، کاندیدا آلبیکنس و ساکارومیسس سرویزیه در شرایط In Vitro مورد آزمایش قرار گرفت. سپس حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (Minimum Inhibitory Concentration, MIC) با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید. در ادامه، اثرات عصاره با اثرات مایکونازول بر روی این قارچ‌‌ها مقایسه شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، عصاره آلکالوئیدهای Peganum Harmala بر روی تمام قارچ‌‌های تست‌شده در محدوده MIC mg/ml2/3-1 اثرات ضد قارچی داشت.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره آلکالوئیدی Peganum Harmala، دارای فعالیت ضد قارچی است، لذا با توجه به این موضوع می‌توان امید داشت که در آینده بتوان دست‌کم از این عصاره در درمان بیماری‌های منسوب به قارچ‌‌های مورد آزمایش استفاده نمود.

متن کامل [PDF 165 kb]   (976 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/1/22 | انتشار: 1395/1/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb