زمینه و هدف: امروزه Peganum Harmala. L (Zygophylaceae) در اهداف مختلف پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این مطالعه نیز تعیین فعالیت ضد قارچی عصاره دانههای اسپند(Peganum Harmala) بر ضد گونههای قارچی میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه، فعالیت ضد قارچی عصاره آلکالوئیدهای Peganum Harmala بر ضد قارچهای آسپرژیلوس نیجر، میکروسپوروم جیپسئوم، کاندیدا آلبیکنس و ساکارومیسس سرویزیه در شرایط In Vitro مورد آزمایش قرار گرفت. سپس حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (Minimum Inhibitory Concentration, MIC) با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید. در ادامه، اثرات عصاره با اثرات مایکونازول بر روی این قارچها مقایسه شد.
یافتهها: در این مطالعه، عصاره آلکالوئیدهای Peganum Harmala بر روی تمام قارچهای تستشده در محدوده MIC mg/ml2/3-1 اثرات ضد قارچی داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره آلکالوئیدی Peganum Harmala، دارای فعالیت ضد قارچی است، لذا با توجه به این موضوع میتوان امید داشت که در آینده بتوان دستکم از این عصاره در درمان بیماریهای منسوب به قارچهای مورد آزمایش استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |