زمینه و هدف
اتساع تنگی راه خروجی معده Gastric Outlet Obstruction (GOO) بهروش اتساع آندوسکوپیک با بالون Endoscopic Balloon Dilatation (EBD) از روشهای درمانی جدید برای بیماران مبتلا به تنگی فیبروتیک پیلور و دئودنال میباشد. با اینحال در مطالعات گوناگون، نتایج حاصل از این روش بر اساس اتیولوژی منجر به انسداد، متفاوت گزارش شدهاست. هدف از اجرای طرح حاضر، تعیین میزان پاسخ دراز مدت به درمان بیماران مبتلا به GOO با روش EBD میباشد.
روش بررسی
در طی مطالعه آیندهنگر 3 ساله، 45 بیمار GOO تحت EBD قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران
1/18± 7/43 سال بود و 7/86% بیماران مرد بودند. شدت درد شکم بلافاصله قبل از انجام دیلاتاسیون و یکماه پس از آن بر مبنای آزمون VAS سنجیده شد. بیماران در یکماه اول، هر هفته و سپس ماهانه پیگیری شدند که در این مدت 27% مجدداً تحت دیلاتاسیون با بالون قرار گرفتند.
یافتهها
نتایج طی 8/5± 9/9 ماه پیگیری و ثبت شد. شایعترین اتیولوژی زمینهای منجر به GOO، اولسر پپتیک (53%) گزارش گردید. 1/71% از بیماران (H. Pylori)مثبت بودند. فراوانی پاسخ به روش درمانی با بالون 80% بود و در مجموع 8 بیمار برای درمان جراحی معرفی شدند. کاهش شدت درد شکم در بیماران پاسخدهنده به درمان نسبت به سایرین معنیدار بود. بین میزان پاسخ به EBD و دو شاخص ابتلا به عفونت H. Pylori و مصرف سیگار رابطه معنیداری وجود نداشت.
نتیجهگیری
دیلاتاسیون آندوسکوپیک با بالون روشی مؤثر و با نتایج بلند مدت مطلوب در درمان اکثر بیماران مبتلا به GOO محسوب میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |