دوره 10، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 11-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehraban A, Haddad Khodaparast M H, Mehraban Sang Atash M. Evaluation of Inhibitory and Lethal Effects of Aqueous, Ethanolic and Hydroalcoholic Extracts of Aerial Parts of Salvia chorassanica against Some Gram-negative and Gram-positive Bacteria in Vitro. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (2) :2-11
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-724-fa.html
مهربان اعظم، عدالتیان دوم محمدرضا، حداد خداپرست محمدحسین، مهربان سنگ آتش معصومه. ارزیابی اثرات مهارکنندگی و کشندگی عصاره‌های آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندام‌های هوایی گیاه سالویا خراسانیکا علیه برخی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (2) :2-11

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-724-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، edalatian@um.ac.ir
3- دانشگاه مشهد
چکیده:   (6619 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: گسترش مقاومت باکتریایی به آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به افزایش تمایل به توسعه ترکیبات جدید آنتی‌میکروبی مؤثرتر و بدون سمّیت شده است. در این مطالعه اثرات مهارکنندگی و کشندگی عصاره‌های آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندام‌های هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی و اشرشیاکلی O157 بررسی شد.

روش بررسی: در این مطالعه از آزمون انتشار دیسک به روش کربی - بوئر جهت ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی استفاده گردید. در این روش، باکتری در محیط کشت مولر هینتون آگار    به‌صورت چمنی کشت داده شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش میکرودایلوشن باElisa  و افزودن معرف تری‌فنیل تترازولیوم کلراید استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون دانکن (Duncan) در سطح 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.

یافتهها: بیشترین قطر ‌هاله بازداری در روش انتشار در آگار مربوط به عصاره هیدروالکلی اندام‌های هوایی سالویا خراسانیکا علیه باکتری گرم مثبت باسیلوس سرئوس بود. میزان MIC محاسبه‌شده در مورد عصاره‌های هیدروالکلی بر باکتری‌های گرم مثبت، معادل 30 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر تعیین شد که این میزان در میان دیگر MIC‌های اندازه‌گیری‌شده، کمترین مقدار بود.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، باکتری‌های گرم منفی در مقایسه با باکتری‌های گرم مثبت، مقاومت بیشتری در برابر عصاره‌های مختلف اندام هوایی گیاه سالویا خراسانیکا از خود نشان می‌دهند، به‌طوری‌که باکتری سالمولا تیفی به‌عنوان مقاو‌م‌ترین باکتری در میان باکتری‌های موردآزمون شناخته شده است.

متن کامل [PDF 498 kb]   (2508 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/1/29 | انتشار: 1395/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb