دوره 10، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimpour M, Shahdadi A. Response of Coagulation Indices to Two Types of Exercise of Eccentric and Isometric in Male Bodybuilding Athletes. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (2) :13-21
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-728-fa.html
عظیم‌پور مریم، شهدادی احمد. پاسخ شاخص‌های انعقادی به دو نوع تمرین اکسنتریک و ایزومتریک در ورزشکاران پرورش ‌اندام مرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (2) :13-21

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-728-fa.html


1- 1دانشگاه سیستان و بلوچستان ، azimpourmaryam92@gmail.com
2- 1دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده:   (6086 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: اگرچه تا به حال فعال شدن دستگاه انعقاد خون در پاسخ به فعالیت بدنی تا حدودی مشخص شده است، اما سهم فعالیت برون‌گرا یا اکسنتریک و مقایسه آن با فعالیت ایزومتریک (هم‌طول) به‌صورت مقاومتی در کنار هم، هنوز مشخص نیست. بنابراین، این تحقیق با هدف بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی برون‌گرا و هم‌طول بر برخی عوامل انعقاد خون در مردان پرورش اندام انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی، 28 داوطلب از بین مردان بدنساز به‌صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. یکی از گروه‌های تجربی، تمرین اکسنتریک {تمرین بازگشت کنترل‌شده (اکستنشن) از حرکت فلکشن آرنج، دربردارنده یک انقباض برون‌گرا} را اجرا کردند و گروه دیگر تمرین ایزومتریک را (به‌صورت نگهداری ‌هالتر در حالت خم‌شدن آرنج‌ها با زاویه 45 درجه) انجام دادند. زمانهای خونگیری، به‌منظور سنجش شاخص‌های انعقادی، 15 دقیقه قبل و بلافاصله بعد از اجرای تمرین بود.

یافته‌ها: زمان پروترومبین و ترومبوپلاستین بلافاصله بعد از تمرین، تغییر معنی‌داری پیدا نکرد، اما تعداد پلاکت‌ها بلافاصله بعد از تمرین در هر دو نوع تمرین ایزومتریک و اکسنتریک نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی‌داری داشت.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از تمرین حاد مقاومتی ایزومتریک و اکسنتریک نشان داد تمرین، تأثیر منفی بر عوامل انعقاد خون نداشته و بازتاب افزایش فعالیت سیستم انعقادی در افزایش تعداد پلاکت‌ها نمود پیدا می‌کند. تفاوت نتایج تحقیقات به‌عمل‌آمده در این راستا را می‌توان ناشی از تفاوت بین نوع پروتکل‌های تمرینی، روش‌ها و زمان اندازه‌گیری و سطح آمادگی افراد شرکت‌کننده در تحقیق دانست.

متن کامل [PDF 453 kb]   (2497 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/1/29 | انتشار: 1395/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb