زمینه و هدف: تغذیه انحصاری با شیر مادر، مؤثرترین روش تغذیه نوزاد تا پایان 6 ماهگی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین باورهای زنان باردار شهر قم در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان 6 ماهگی براساس سازههای تئوری رفتار برنامهریزیشده انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، پس از طراحی پرسشنامه برای سنجش سازههای تئوری رفتار برنامهریزیشده شامل: باورهای رفتاری، هنجاری و کنترلی، همچنین تعیین روایی و پایایی آن، 240 زن باردار شهر قم به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب و پرسشنامهها را تکمیل کردند. دادهها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: برقراری ارتباط عاطفی بیشتر با نوزاد، از مهمترین باورهای رفتاری مثبت و باور به بد شکلشدن فرم سینه و خستگی، از باورهای رفتاری منفی مادران باردار در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر بود. نظر پزشک و کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه انحصاری، مهمترین باور هنجاری و اصرار اطرافیان، بهخصوص مادر یا مادر شوهر به استفاده از آب قند یا شیرخشک نیز از مهمترین باورهای کنترلی مادران گزارش شد که امکان شیردهی انحصاری را با مشکل مواجه میساخت.
نتیجهگیری: ترویج باورهای مثبت و اصلاح اعتقادات نادرست در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر، با در نظر گرفتن نقش کارکنان بهداشتی و همسر به مادران باردار جهت پذیرش انتخاب روش تغذیه انحصاری تا پایان 6 ماهگی، کمککننده خواهد بود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |