دوره 10، شماره 12 - ( اسفند 1395 )                   جلد 10 شماره 12 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahiminia, Rahiminia H, Rezapooran S, Tavakolizadeh F, Ghasemi N. The Effect of Nutrition Education on Eating Disorders Attitude in Girls High School Students. Qom Univ Med Sci J 2017; 10 (12) :17-23
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-776-fa.html
رحیمی نیا الهه، رحیمی نیا حوریه، رضاپوران سارا، توکلی زاده فاطمه، قاسمی نسرین. تأثیر آموزش تغذیه بر نگرش اختلالات خوردن در دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (12) :17-23

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-776-fa.html


1- دانشکده آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، hoorieh777@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (6172 مشاهده)

زمینه و هدف: نوجوانی یکی از دوره‌های بسیار مهم و حساس در سیر رشد و تکامل است، همچنین اختلالات خوردن در نوجوانان، به‌ویژه دختران یکی از مشکلات اساسی جوامع می‌باشد. بنابراین، یک آموزش مؤثر و توانا از اولویت خاصی برای پیشگیری اختلالات تغذیه‌ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر اختلالات خوردن در دختران دبیرستانی انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه غیرتجربی با طرح تک‌گروهی پیش‌آزمون - پس‌آزمون بر روی 97 دانش‌آموز سال اول مقطع متوسطه در سال 1393 به روش نمونه‌گیری هدفمند انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه استانداردشده تغذیه 26EAT- بود که توسط آزمودنی‌ها قبل از آموزش و سه ماه پس از اجرای برنامه آموزشی به شیوه خودگزارش‌دهی تکمیل گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین نمره نگرش غیرطبیعی خوردن از 04/0±7/1 قبل ازآموزش به 06/0±4/1 بعد از آموزش کاهش یافت، همچنین بین نتایج قبل و بعد از آموزش، تفاوت آماری معنی‌داری وجود داشت (0001/0p=).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد آموزش تغذیه بر روی دانش‌آموزان، تغییرات مطلوب و قابل‌توجهی را در نگرش ایجاد کرده است. با این وجود، افزایش آگاهی تغذیه‌‌‌ای و تغییر نگرش افراد به مرور زمان می‌تواند منجر به تغییر رفتار گردد. لذا این مطالعه می‌تواند به مسئولین کمک کند تا با گنجاندن آموزش‌های وسیع‌تر تغذیه‌ای در واحدهای درسی دانش‌آموزان، از اختلالات خوردن پیشگیری کنند.

متن کامل [PDF 409 kb]   (1783 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1395/2/11 | پذیرش: 1395/5/26 | انتشار: 1395/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb