زمینه و هدف: نوجوانی یکی از دورههای بسیار مهم و حساس در سیر رشد و تکامل است، همچنین اختلالات خوردن در نوجوانان، بهویژه دختران یکی از مشکلات اساسی جوامع میباشد. بنابراین، یک آموزش مؤثر و توانا از اولویت خاصی برای پیشگیری اختلالات تغذیهای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر اختلالات خوردن در دختران دبیرستانی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه غیرتجربی با طرح تکگروهی پیشآزمون - پسآزمون بر روی 97 دانشآموز سال اول مقطع متوسطه در سال 1393 به روش نمونهگیری هدفمند انجام شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه استانداردشده تغذیه 26EAT- بود که توسط آزمودنیها قبل از آموزش و سه ماه پس از اجرای برنامه آموزشی به شیوه خودگزارشدهی تکمیل گردید. دادهها با استفاده از آزمون تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، 05/0>p در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین نمره نگرش غیرطبیعی خوردن از 04/0±7/1 قبل ازآموزش به 06/0±4/1 بعد از آموزش کاهش یافت، همچنین بین نتایج قبل و بعد از آموزش، تفاوت آماری معنیداری وجود داشت (0001/0p=).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد آموزش تغذیه بر روی دانشآموزان، تغییرات مطلوب و قابلتوجهی را در نگرش ایجاد کرده است. با این وجود، افزایش آگاهی تغذیهای و تغییر نگرش افراد به مرور زمان میتواند منجر به تغییر رفتار گردد. لذا این مطالعه میتواند به مسئولین کمک کند تا با گنجاندن آموزشهای وسیعتر تغذیهای در واحدهای درسی دانشآموزان، از اختلالات خوردن پیشگیری کنند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |