زمینه و هدف: آنتیاکسیدانها، مهارکننده رادیکالهای آزاد و محافظ بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیوا هستند. امروزه، جلبکهای دریایی در تحقیقات مربوط به آنتیاکسیدانهای طبیعی مورد توجه میباشند. در مطالعه حاضر خواص آنتیاکسیدانی جلبک قرمز
Geilidiella acerosa بررسی گردید.
روش بررسی: خواص آنتیاکسیدانی عصاره جلبکی بهوسیله سه روش مهار رادیکال DPPH، قدرت کاهشی و فعالیت کلاتهکنندگی فلزات با استفاده از حلال متانول، کلروفرم، اتیل استات و ان- هگزان مورد بررسی قرار گرفت. دادهها به کمک آزمون واریانس یکطرفه آنالیز شدند.
یافتهها: بالاترین درصد مهار رادیکال DPPH مربوط به غلظت 1 میلیگرم برمیلیلیتر عصاره ان- هگزان با 3/6± 7/71% و ارزش 50IC (7/1 میلیگرم برمیلیلیتر) بود. در روش سنجش قدرت کاهشی، غلظت 1 میلیگرم برمیلیلیتر عصاره اتیل استات (0/0±6/0)، بالاتر از سایر عصارهها بود. فعالیت کلاتهکنندگی عصاره متانولی در همه غلظتها، بالاترین درصد را داشت و در هر سه روش غلظت عصاره، توانایی مهار و جذب رادیکالها، رابطه مستقیمی داشت.
نتیجهگیری: براساس نتایج بهدستآمده، خواص آنتیاکسیدانی جلبک، کارآمد بوده و میتواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی، بهمنظور دستیابی به مواد دارویی جدید برای درمان بسیاری از بیماریها ازجمله سرطان باشد. همچنین پس از انجام مطالعات کلینیکی و پیشکلینیکی میتوان از عصاره آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |