دوره 10، شماره 11 - ( بهمن 1395 )                   جلد 10 شماره 11 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari M, Taheri A, Bavi Z, Soheili Khorneh F. Assessment of Antioxidant Properties of Red Seaweed Gelidiella acerosa of Chabahar Coastal Waters, Iran. Qom Univ Med Sci J 2017; 10 (11) :34-41
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-828-fa.html
غفاری مصطفی، طاهری علی، باوی زینب، سهیلی خورنه فریبرز. سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز Gelidiella acerosa سواحل چابهار . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (11) :34-41

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-828-fa.html


1- دانشگاه دریانوردی ، mgmostafaghaffari@gmail.com
2- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی
3- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (6301 مشاهده)

زمینه و هدف: آنتی‌اکسیدان‌ها، مهارکننده رادیکال‌های آزاد و محافظ بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیوا هستند. امروزه، جلبک‌های دریایی در تحقیقات مربوط به آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مورد توجه می‌باشند. در مطالعه حاضر خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز

Geilidiella acerosa  بررسی گردید.

روش بررسی: خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبکی به‌وسیله سه روش مهار رادیکال DPPH، قدرت کاهشی و فعالیت کلاته‌کنندگی فلزات با استفاده از حلال متانول، کلروفرم، اتیل استات و ان‌- هگزان مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها به کمک آزمون واریانس یک‌طرفه آنالیز شدند.

یافته‌ها: بالاترین درصد مهار رادیکال DPPH مربوط به غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره ان- ‌هگزان با 3/6± 7/71% و ارزش 50IC (7/1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر) بود. در روش سنجش قدرت کاهشی، غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره اتیل استات (0/0±6/0)، بالاتر از سایر عصاره‌ها بود. فعالیت کلاته‌کنندگی عصاره متانولی در همه غلظت‌ها، بالاترین درصد را داشت و در هر سه روش غلظت عصاره، توانایی مهار و جذب رادیکال‌ها، رابطه مستقیمی داشت.

نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌دست‌آمده، خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک، کارآمد بوده و می‌تواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی، به‌منظور دستیابی به مواد دارویی جدید برای درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله سرطان باشد. همچنین پس از انجام مطالعات کلینیکی و پیش‌کلینیکی می‌توان از عصاره آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 429 kb]   (1990 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: 1395/2/23 | پذیرش: 1395/2/25 | انتشار: 1395/11/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb