زمینه و هدف: جلبکهای دریایی، یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میروند. آنتیاکسیدانها از عوامل اصلی مهارکننده رادیکالهای آزاد هستند که از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از موادغذایی جلوگیری میکنند. این ترکیبات از جلبکهای دریایی نیز قابلاستخراج هستند. در این مطالعه، خواص ضداکسیدان عصارههای جلبک دریایی Halimeda tuna جمعآوریشده از سواحل چابهار بررسی گردید.
روش بررسی: این مطالعه پژوهشی از نوع برونسلولی است. فعالیت ضداکسیدان عصارههای متانولی، کلروفرمی، اتیلاستاتی و انهگزانی جلبک مورد نظر با استفاده از سه روش DPPH، فعالیت کلاتهکنندگی یون آهن و قدرت احیاکنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و توکی در سطح احتمال، 95% تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه، بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی براساس آزمون DPPH مربوط به عصاره کلروفرمی (85/72% مهار در غلظت 1میلیگرم برمیلیلیتر) بود. در آزمون فعالیت کلاتهکنندگی یون آهن؛ بالاترین درصد کلاتهکنندگی، به عصاره متانولی با 46/81% اختصاص داشت. براساس دادههای حاصل از تست قدرت احیاکنندگی، بالاترین میزان احیاکنندگی مربوط به عصاره متانولی با جذب 553/0 (غلظت 1 میلیگرم برمیلیلیتر) بود.
نتیجهگیری: براساس نتایج حاصل از این تحقیق، عصارههای جلبک مذکور بهصورت بالقوه، قابلیت استفاده در پزشکی و داروسازی را دارند و میبایست توسط مطالعات پیشکلینیکی و کلینیکی تأیید شوند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |