دوره 11، شماره 9 - ( آذر 1396 )                   جلد 11 شماره 9 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khajavi D, MoradiVeghar M. Investigation of Validity and Reliability of Persian Translation of "Modified Gait Efficacy Scale" in Older Adults in Qom City (Iran). Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (9) :70-78
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-986-fa.html
خواجوی داریوش، مرادی وقار محمد صادق. بررسی روایی و پایایی ترجمه فارسی "مقیاس اصلاح‌شده کارآمدی در راه رفتن" در سالمندان شهر قم . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (9) :70-78

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-986-fa.html


1- گروه رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران ، D-khajavi@araku.ac.ir
2- گروه رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
چکیده:   (5689 مشاهده)
زمینه و هدف: افتادن، از نگرانی‌های مهم سالمندان است و با مجموعه‌ای از محدودیت‌ها مانند افت فعالیت‌های اجتماعی، ضعف جسمانی عمومی، اجتناب از فعالیت‌ها و کاهش کیفیت زندگی ارتباط دارد. سنجش عوامل مرتبط با افتادن مانند کارآمدی در راه‌ رفتن، مهم است. در این پژوهش، روایی و پایایی ترجمه فارسی "مقیاس اصلاح‌شده کارآمدی در راه ‌رفتن" در سالمندان بررسی گردید.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی بر روی سالمندان شهر قم انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، مقیاس اصلاح‌شده کارآمدی در راه‌ رفتن، مقیاس کارآمدی در افتادن، فرم بین‌المللی و مقیاس اعتماد به تعادل ویژه فعالیت‌ها جمع‌آوری شد. آزمودنی‌ها از مناطق شهری قم به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از تحلیل عاملی با مؤلفه‌های اصلی و چرخش واریماکس، ضریب همبستگی پیرسون، تی استیودنت مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه، میانگین سنی آزمودنی‌ها، 8/70 سال بود. نتایج تحلیل عاملی تأییدی به استخراج یک عامل با ارزش ویژه بالای یک به‌نام "کارآمدی در راه ‌رفتن" منجر شد که 52/85% واریانس کل را تبیین کرد. همبستگی عالی میانگین نمره این مقیاس با کارآمدی در افتادن (93/0-) و اعتماد به تعادل (95/0)، روایی همگرا را تأیید کرد (0001/0p≤). روایی افتراقی مقیاس و پایایی به سه روش: آزمون مجدد (96/0)، پایایی درون‌طبقه‌ای (96/0) و همسانی درونی (97/0) مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: نسخه فارسی "مقیاس اصلاح‌شده کارآمدی در راه‌ رفتن" مقیاسی روا و پایا بوده و می‌تواند با اهداف پژوهشی و آموزشی مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، بررسی برخی ویژگی‌های روان‌سنجی دیگر این مقیاس، برای مطالعات بعدی پیشنهاد می‌شود.
 
متن کامل [PDF 514 kb]   (1386 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی
دریافت: 1395/4/13 | پذیرش: 1395/7/11 | انتشار: 1396/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb