جلد 19 -                   جلد 19 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GUMS.REC.1401.435

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinian S, pourhabibi Z, Seyed Javadin S R, Taban M. Designing the Model of Employees' job Enthusiasm and the Factors Affecting it in Gilan University of Medical Sciences. Qom Univ Med Sci J 2025; 19
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3971-fa.html
حسینیان شهامت، پورحبیبی زهرا، سید جوادین سیدرضا، تابان محمد. طراحی الگوی اشتیاق شغلی کارکنان و عوامل موثر بر آن در دانشگاه علوم پزشکی گیلان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1404; 19 ()

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3971-fa.html


1- ، zahra.pourhabibi@gmail.com
چکیده:   (328 مشاهده)
زمینه و هدف : پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی اشتیاق شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد.
روش­شناسی پژوهش: مطالعه حاضر از نوع آمیخته اکتشافی(کیفی-کمی) می­باشد. که در بخش کیفی روش نظریه داده بنیاد و با نرم افزار تحلیل کیفی مکس کیودا و در بخش کمی از مدل­سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS (نسخه 25) و Smart PLS (نسخه 3) بهره گرفته شد. مشارکت­کنندگان در بخش کیفی شامل 15 نفر از مدیران هیات علمی و افراد دارای سابقه­ی کاری بالای 5 سال در زمینه مدیریت از معاونت­های زیرمجموعه دانشگاه به عنوان خبره از روش نمونه­گیری هدفمند و در بخش کمی با استفاده از فرمول کوکران 150 نفر و با روش نمونه­گیری طبقه بندی انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها در بخش کیفی از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته که مقوله­های اصلی پس از تکمیل فرایند کدگذاری استخراج شد و در بخش کمی  جهت اعتبار سنجی مدل کیفی بدست آمده از ابزار پرسشنامه استفاده شد.
یافته­ها: در بخش کیفی پس از کدگذاری در سه مرحله و تجزیه و تحلیل داده­ها مقوله­های اصلی و فرعی بدست آمد. شرایط علّی شامل تاب­آوری، امیدواری، خودکارآمدی، توانمندسازی روانشناختی گردید، عوامل زمینه­ای شامل عوامل فردی و شغلی و عوامل مداخله­گر شامل عوامل درون و برون سازمانی شد، اقدامات و راهبردها شامل حمایت، شفافیت، عدالت سازمانی و محیط کاری و همچنین پیامدهای راهبردها شامل مزایا و معایب داخلی و خارجی گردید. در نهایت ارتباط بین مقوله­های اصلی و فرعی و زیرمقوله­­ها به صورت خط سیر داستانی بیان گردید. در ادامه سوال­های اصلی پژوهش تدوین شد. در بخش کمی مشخص شد که الگوی اشتیاق شغلی بدست آمده، مطلوب بوده و از برازش مناسبی (9/56 درصد) برخوردار می­باشد. همچنین در بررسی وضعیت اشتیاق شغلی نتایج نشان داد که اکثر شاخص های مقوله­های مداخله­گر، زمینه­ای و راهبردهای الگوی اشتیاق شغلی کارکنان در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
بحث و نتیجه­گیری:  با توجه به اینکه ارتقاء اشتیاق شغلی کارکنان می‌تواند پیامدهای مفید و ارزنده­ای در جهت بهره­وری سازمان ایجاد نماید، شایسته است مسئولین دانشگاه با نگاهی عمیق­تر و اعمال سبک­های رهبری تحول­آفرین و مشارکتی زمینه ایجاد اشتیاق شغلی مطلوب را به منظور بهبود عملکرد شغلی کارکنان فراهم کنند.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت بهداشتی
دریافت: 1403/4/2 | پذیرش: 1403/6/18 | انتشار: 1404/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb