Rostami Rad M, Javadi A, Akbari T, Heidarpour A, Jamali M, Mahdavi R et al . The Antimicrobial Effect of Methanolic Extracts of Achillea wilhelmsii, Myrtus communis, and Allium sativum on Pseudomonas aeruginosa. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (10) :70-76
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-1476-fa.html
رستمی راد مهدی، جوادی علی، اکبری طیبه، حیدرپور اعظم، جمالی میترا، مهدوی رؤیا و همکاران.. اثر ضدمیکروبی عصارههای متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (10) :70-76
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1476-fa.html
1- گروه باکتریشناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- 1گروه باکتریشناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.دانشگاه آزاد اسلامی
3- دانشگاه علوم پزشکی قم
4- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
5- گروه ایمنیشناسی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
6- گروه میکروبشناسی، دانشکده دامپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده: (6469 مشاهده)
زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی است که توانایی ایجاد عفونتهای فرصتطلب در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی را دارد. شرایط و وضعیت بیمار، همچنین پاسخ سویه مولد عفونت نسبت به درمان میتواند در روند پیشرفت عفونت بسیار تأثیرگذار باشد؛ بدین شکل که روند عفونتزایی به سمت باکتریمی و سپسیس رفته و وضعیت دشواری ایجاد میکند. مقاومت روزافزون این باکتری باعث شده تا محققان در پی کشف مادهای مؤثر در جهت سرکوب بیماریزایی این پاتوژن باشند. از زمانهای دور تاکنون، از عصارههای گیاهی برای درمان عفونتهای مختلف استفاده میشود. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصارههای متانولی بومادران، سیر و مورد بر سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید.
روش بررسی در این مطالعه تجربی، اثر سه عصاره بومادران، مورد و سیر بر روی چهار سویه مختلف از سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد و تأثیر هرکدام از این عصارهها به روش رقت در آگار مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: از میان سه عصاره مورد بررسی، عصاره سیر بیشترین اثر ضدمیکروبی را نشان داد. همچنین مشاهدات، حاکی از تفاوت در حساسیت سویههای مورد بررسی نسبت به عصارههای مختلف بود که براساس خاستگاه و میزان مقاومت آنتیبیوتیکی، واکنشهای متفاوتی نسبت به هریک از عصارهها نشان دادند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، عصارهها منابع طبیعی و ارزشمندی در جهت ساخت داروهای ضدمیکروبی برعلیه سودوموناسها و سایر باکتریهای بیماریزای مقاوم میباشند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1395/11/19 | پذیرش: 1396/5/19 | انتشار: 1396/9/27