Research code: 6120
Ethics code: IR.BUMS.REC.1401.421
چکیده: (240 مشاهده)
زمینه و هدف :
فرسودگی شغلی علاوه بر خستگی جسمی که در اثر حجم بالای کار یا درگیری های بین افراد پیش می آید، می تواند منشا روانی نیز داشته باشد که در صورت بی توجهی منجر به کاهش عملکرد افراد و نیز کاهش کیفیت کار می شود. این مطالعه با هدف تعیین منبع کنترل و فرسودگی شغلی بین کارکنان فناوری اطلاعات سلامت بیمارستان های دانشگاهی استان خراسان جنوبی و تحلیل رابطه بین آنها انجام شده است.
روش بررسی :
در این مطالعه مقطعی که از نوع توصیفی- تحلیلی است، کارکنان فناوری اطلاعات سلامت بیمارستان های دانشگاهی استان خراسان جنوبی جامعه پژوهش را تشکیل می دهند. ابزار جمع آوری داده ها دو پرسشنامه استاندارد، منبع کنترل فردی راتر و مقیاس استاندارد فرسودگی شغلی مسلش است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، و ارائه آمار توصیفی و استنباطی از نرم افزار آماری اس پی اس اس ویرایش 20 استفاده شد.
یافته ها:
۳۹ نفر(۷۸٪) شرکت کنندگان در مطالعه منبع کنترل بیرونی دارند . بین خستگی عاطفی و منبع کنترل رابطه معکوس وجود دارد. بعد خستگی عاطفی ۳۴ نفر(۶۸٪)وبعد مسخ شخصیت۳۲ نفر(۶۴٪) کارکنان متوسط و بعد فقدان موفقیت فردی۲۷ نفر(۵۴٪) شدید بوده است. و فرسودگی شغلی۴۹ نفر(۹۸٪) آنها متوسط بوده است.
نتیجه گیری :
با توجه به بیرونی بودن منبع کنترل اکثریت افراد شرکت کننده در مطالعه و نیز وجود فرسودگی شغلی متوسط بین آنها برگزاری کارگاه های موثر بر درونی کردن منبع کنترل و به تبع آن کاهش فرسودگی شغلی ضروری به نظر می رسد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
اپیدمیولوژی دریافت: 1402/8/8 | پذیرش: 1403/3/1 | انتشار: 1404/1/10