مقالات منتخب برای انتشار در شمارههای آتی
برگشت به فهرست مقالات |
برگشت به فهرست نسخه ها
Ethics code: IR.KUMS.REC.1400.638
1- دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، nooshin.salimi@yahoo.com
چکیده: (335 مشاهده)
زمینه و هدف: پاندمی ویروس کرونا باعث شد تا والدین به ویژه مادران وظایف متعددی از جمله فرزندپروری، آموزش و توانبخشی را بیش از پیش بر عهده بگیرند که میتواند اضطراب و استرس آن ها را افزایش دهد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه استرس، اضطراب ناشی از کرونا و راهبرد مقابله ای در بین مادران کودکان با نیازهای ویژه و عادی در کشور عراق است.
روش بررسی : این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است که در سال 1400 با مشارکت 120 مادر (60 مادر دارای فرزند عادی و 60 مادر دارای فرزند با نیازهای ویژه) انجام شد. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه های اضطراب کرونا، استرس کوهن و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای اندلر و پارکر جمع آوری شد.
یافته ها: میزان استرس(002/0 P=) و اضطراب (001>0P=) ناشی از کرونا در مادران دارای کودک با نیازهای ویژه به طور معناداری بیشتر از مادران دارای کودک عادی بود. این در حالیست که بین نمرات سبک مقابله ای مساله مدار (064/0 P=) و هیجان مدار (051/0 P=) در بین دو گروه از مادران تفاوت معناداری دیده نشد، ولی بین سبک مقابله ای اجتناب مدار (030/0 P=) در بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده گردید.
نتیجه گیری: با توجه به افزایش خطر استرس، اضطراب و مشکلات سلامت روانی که در بین والدین کودکان با نیازهای ویژه مشاهده می شود، حمایت به موقع والدین برای تقویت روابط والد - فرزند و کاهش مشکلات روانی والدین ضروری است. تحقیقات آتی باید بر راهبردهای مقابله ای مؤثر متمرکز باشد و از آن به عنوان مبنایی برای مدیریت و آموزش والدین استفاده کند.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1402/9/3 | پذیرش: 1402/11/30