دوره 10، شماره 8 - ( آبان 1395 )                   جلد 10 شماره 8 صفحات 26-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademisar F, Eidi A, Oryan S. The Effect of Flaxseed Oil on Memory Process in Adult Male Wistar Rats. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (8) :18-26
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-669-fa.html
خادمی سار فاطمه، عیدی اکرم، عریان شهربانو. تأثیر روغن دانه کتان بر فرآیند حافظه در موش‌های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395; 10 (8) :18-26

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-669-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، akram_eidi@yahoo.com
3- دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (6513 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: دانه کتان به دلیل محتوی بالای آلفا لینولنیک اسید، لیگنانها و فیبر، به‌عنوان یک ماده غذایی عملکردی مهم، در نظر گرفته میشود. دانه کتان دارای فواید سلامتی مانند کاهش در بیماری‌های قلبی - عروقی، آترواسکلروزیس، دیابت، سرطان، آرتریت، پوکی استخوان، اختلالات نورولوژیک و خودایمنی میباشد. در تحقیق حاضر اثرات روغن دانه کتان بر میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیرفعال در موش‌های صحرایی نر بالغ بررسی گردید.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر به‌‌‌‌صورت تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رتهای گروه تجربی، روغن دانه کتان را در دوزهای 5/0، 0/1، 5/1 و 2 میلیلیتر برکیلوگرم وزن بدن به‌صورت درون صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت پس از آموزش، میزان به یادآوری حافظه به شیوه احترازی، غیرفعال ارزیابی شد. تأخیر زمانی در اولین‌ ورود به بخش تاریک و مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست Dunett تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: تیمار پس از آموزش روغن دانه کتان در دوزهای 5/1، 2 میلیلیتر برکیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنیداری در مدت زمان تأخیر ورود به بخش تاریک، کاهش معنیداری در مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0>p).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد روغن دانه کتان به‌‌‌‌صورت معنیداری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می‌شود.

کلید واژه‌ها: روغن برزک؛ حافظه؛ موش‌ها.

واژه‌های کلیدی: روغن برزک، حافظه، موش‌ها.
متن کامل [PDF 576 kb]   (2407 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/1/23 | انتشار: 1395/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb